Een week na een formidabel Vlaams kampioenschap Trampoline en Tumbling hebben de gymnasten van Corpus Sanum zaterdag opnieuw 6 medailles gewonnen op het Vlaams kampioenschap Dubbelmini in Hulshout.

Voor de eerste bronzen medaille zorgde Jarno Peeters bij de juniors B. De volgende in rij was het nieuwe toptalent Rhodo Bervoets die ook een bronzen medaille won bij de miniemen A. Bij de beloften was zowel Briit als Nell Caers waren geen favorieten bij de beloften.

Toch won Briit (2-de) en Nell (3-de) een verdiende medaille dankzij een foutloze wedstrijd en een perfecte afwerking. In de categorie juniors stond Yoni Verdonck voor een moeilijke opdracht. Zij sprong geen perfecte wedstrijd, maar dat was toch nog goed genoeg voor een zilveren medaille.

Het dichtst bij een titel kwam senior Dorien Glassee nog na een perfecte voorronde. Ze stond niet minder dan 12 punten voor op de concurrentie; Hoe verlies je dan in een finale? Heel simpel door een 0 sprong en dat was precies wat Dorien overkwam; Weg gouden medaille en moest tevreden naar huis gaan met "slechts" een bronzen medaille.

Balans na de Vlaamse kampioenschappen zijn 13 medailles, maar geen titel. Herkansing op de Belgische kampioenschappen, waar de gymnasten van Corpus Sanum zeker bij de favorieten behoort.